Main entry, reception and waiting area
Reception area
Treatment area
Exam room
Conference room

Renton Kidney Center

Renton, WA

This new facility includes 36 dialysis stations, and houses a new suite created for the teaching of Home Dialysis, an important treatment option. The planning of the clinic focused on the patient experience. The front entry drop off area was designed to unload several vans at a time since patients often arrive in cycles. A glass canopy hovers above the vestibule and extends over the pavement to protect arriving patients from the elements.

Just inside the building, a vestibule was designed to reduce cold air busts into the clinical space. Patients who go through dialysis often experience increased sensitivity to cold. Once inside, the patient is greeted at a reception station. Wayfinding is clear: one side opens up to the dialysis clinic, while curved walls on the opposite side direct the eye to the Home Dialysis suite. The curved hallway terminates at an education / conference space that is flooded with natural light through full height glass walls.